Отидете към основна версия

7 942 162

Руснаците скоро ще почувстват резултатите от пътуването на Сирски до Авдеевка

  • авдеевка-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • олександър сирски-
  • иля евлаш-
  • зсу

Врагът изтегля резерви, но украинските защитници нанасят колосални загуби на руснаците

Снимка: БГНЕС/ EPA

Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна Олександър Сирски посети частите, защитаващи Украйна в Авдеевското и Купянското направление. Руснаците скоро ще усетят резултатите от това пътуване. Това каза говорителят на оперативно-стратегическата група войски (ОСУВ) "Хортица" Иля Евлаш в коментар за Канал 24, предаде агенция УНИАН.

"Вече започна интензивна работа. Главнокомандващият пристигна на фронта, това посещение ще има положително въздействие върху Въоръжените сили на Украйна и отрицателно въздействие върху противника“, подчерта Евлаш.

По думите му сега интензивността на бойните действия в тази част на фронта се е увеличила значително. Там врагът изтегля резерви, но украинските защитници нанасят колосални загуби на руснаците.

Руските окупатори търпят огромни загуби в човешка сила и военна техника. Руските загуби включват също ПВО система „Стрела-10“, танкове, бойни машини на пехотата, инсталации за радиоелектронна борба и станции за видеонаблюдение.

Вчера новият главнокомандващ Въоръжените сили на Украйна (ЗСУ) Олександър Сирски и военният министър Рустем Умеров посетиха фронта, за да се запознаят отблизо със случващото се в Авдеевското и Купянското направления. Въз основа на резултатите от работата бяха взети редица важни решения, насочени към укрепване на бойните способности на нашите военни части и предотвратяване на действия на противника, обявиха от екипа на Сирски. Не е ясно какви, но по всичко изглежда, че украинската армия няма да се изтегли от Авдеевка и ще продължи да я брани срещу руските агресори.

3-та отделна десантно-щурмова бригада потвърди, че е била спешно предислоцирана за подсилване на украинските войски в района на Авдеевка. „Ситуацията в града към момента на създаването на бригадата е изключително критична“, се казва в съобщение на бригадата в Телеграм.

Военният наблюдател Денис Попович каза пред телевизия FREEДОМ, че руснаците ще се опитат отчаяно да превземат Авдеевка преди президентските избори в Русия през март, за да може Путин да представи някаква победа. По думите му е имало информация, че руските войски са успели да пресекат единствения маршрут, по който се осигурява цялата логистика на ЗСУ. Това обаче не беше потвърдено.

Украинските медии пишат, че ситуацията на фронта в Авдеевка е много динамична. Украинските сили маневрират и на места са се оттеглили на по-изгодни позиции. Съобщава се, че е била задействана и резервна логистична артерия, по която да бъдат снабдявани войските на Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 114 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: