Отидете към основна версия

4 246 37

Камарата на представителите на САЩ излезе в почивка до края на месеца, без да гласува помощта за Киев

  • сащ-
  • конгрес-
  • украйна-
  • ваканция

Белият дом се разгневи на решението на председателя на долната камара Майк Джонсън

Камарата на представителите на САЩ излезе в пауза до края на февруари, без да гласува законопроект за предоставяне на финансова помощ на Украйна, Израел и Тайван, показва графикът на долната камара, пише вестник The Hill.

Конгресмените ще се върнат на работа на 28 февруари. Заместник-прессекретарят на Белия дом Андрю Бейтс разкритикува решението на председателя на долната камара Майк Джонсън да изпрати конгресмените във ваканция и го нарече „бягство за незаслужена ваканция“.

"Всеки ден говорителят Джонсън води до влошаване на нашата национална сигурност и Америка губи. И всеки ден, когато той отлага гласуването, доверието в републиканците в Конгреса в очите на американския народ намалява“, пише той в изявление, публикувано от The Hill.

Рано сутринта във вторник Сенатът, с подкрепата на някои републиканци, прие алтернативна версия на законопроекта, който ще предостави 95 милиарда долара помощ на Украйна, Израел и Тайван. От тях сенаторите предлагат 60,06 милиарда долара да бъдат използвани за подкрепа на Украйна, а 14,1 милиарда долара - за помощ на Израел. Този законопроект обаче не съдържа разпоредби за затягане на контрола по южната граница.

Джонсън посочи, че документът, изготвен в Сената, не засяга граничната криза, „най-сериозният проблем“, пред който са изправени Съединените щати. Освен това Джонсън, който заема третата най-важна позиция в йерархията на правителството на САЩ, наскоро нарече версията на законопроекта, разработена от сенаторите, „съзнателно неприемлива“.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 26 гласа.

Свързани новини