Отидете към основна версия

1 360 0

Ариел Шарон ще бъде погребан в понеделник

  • ариел шарон-
  • погребение-
  • премиер

Бившият премиер на Израел ще бъде предаден на земята с военна, а не с религиозна церемония

Президентът на Израел Шимон Перес се поклони пред ковчега на Ариел Шарон в Кнесета. Снимки: АП/БТА

Ковчегът с тялото на Ариел Шарон бе донесен под засилена охрана в сградата на Кнесета (парламента на Израел), където до 18 часа днес хиляди хора се простиха с 11-ия министър-председател на страната, който почина вчера в клиниката "Тел а-Шомер" в Тел Авив.

Шарон ще бъде погребан с държавни военни почести утре (13 януари) в 14 часа в семейното имение "Шикмим" в пустинята Негев. Религиозна церемония не се предвижда.

В 9.30 часа местно време в понеделник в Кнесета ще започне официалната церемония за сбогуване с бележития политик, на която ще присъстват президентът и премиерът на Израел Шимон Перес и Бенямин Нетаняху, вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън, бившият британски премиер Тони Блеър, говорителят на Държавната дума на Русия Сергей Наришкин и други официални лица.

След това траурната процесия ще се отправи от Ерусалим към вечния дом на Шарон. Военната церемония в „Шикмим“ ще започне в 14 часа.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Светът се сбогува с Ариел Шарон

    В Израел са въведени засилени мерки за сигурност заради погребението на починалия в събота 11-ти премиер Ариел Шарон, съобщава Би Би Си. Проток ...
    13.01.2014
    2 113
    4