Last news in Fakti

12 Януари, 2014 17:55 1 345 0

Ариел Шарон ще бъде погребан в понеделник

  • ариел шарон-
  • погребение-
  • премиер

Бившият премиер на Израел ще бъде предаден на земята с военна, а не с религиозна церемония

Ариел Шарон ще бъде погребан в понеделник - 1
Президентът на Израел Шимон Перес се поклони пред ковчега на Ариел Шарон в Кнесета. Снимки: АП/БТА

Ковчегът с тялото на Ариел Шарон бе донесен под засилена охрана в сградата на Кнесета (парламента на Израел), където до 18 часа днес хиляди хора се простиха с 11-ия министър-председател на страната, който почина вчера в клиниката "Тел а-Шомер" в Тел Авив.

Шарон ще бъде погребан с държавни военни почести утре (13 януари) в 14 часа в семейното имение "Шикмим" в пустинята Негев. Религиозна церемония не се предвижда.

В 9.30 часа местно време в понеделник в Кнесета ще започне официалната церемония за сбогуване с бележития политик, на която ще присъстват президентът и премиерът на Израел Шимон Перес и Бенямин Нетаняху, вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън, бившият британски премиер Тони Блеър, говорителят на Държавната дума на Русия Сергей Наришкин и други официални лица.

След това траурната процесия ще се отправи от Ерусалим към вечния дом на Шарон. Военната церемония в „Шикмим“ ще започне в 14 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА