Отидете към основна версия

9 568 121

Руската армия допусна 3 фатални грешки след превземането на Авдеевка

  • украйна-
  • авдеевка-
  • русия-
  • война-
  • владимир путин-
  • грешки-
  • жертви-
  • himars

Украинските сили ефективно използват тези уязвимости, нанасяйки няколко сериозни поражения на руската армия

Снимка: БГНЕС/ EPA

След превземането на Авдеевка руската армия допусна три фатални грешки, които доведоха до много жертви, пише focus.de.

Фаталните погрешни преценки на руските командири и пренебрегването на собствените им минни полета доведоха до тежки загуби. Украинските сили ефективно използват тези уязвимости, нанасяйки няколко сериозни поражения на руската армия.

Във вторник десетки руски войници се събраха край село Трудивске (Донецка област). Техният началник ги накара да се строят, защото генерал планираше да посети поделението и да ги поздрави за напредъка. Оказа се фатална грешка: дрон от Украйна забеляза насъбралите се военни. Две ракети бяха изстреляни с HIMARS. Унищожителният резултат е 65 убити войници. Това предизвика вълна от възмущение сред руските военни блогъри.

Следващата атака бе извършена от ЗСУ в Южна Украйна. Ракетите на украинските въоръжени сили удариха полигон на руската армия край село Подо-Калиновка в Херсонска област. Кадри показват най-малко две детонации в непосредствена близост до струпаните руски войници. По предварителни данни загиналите са около 60 души. Войниците очевидно са се подготвяли за предстояща операция. Докладите показват, че командирите са събрали войските за тренировка.

Руските войски нанасят третия и също толкова съкрушителен удар сами на себе си.След превземането на град Авдеевка те се стремят да поставят под свой контрол и съседното село Ласточкине. В резултат на това командирът заповядва настъпление с бронетранспортьори. Шест от машините обаче попаднаха в минно поле, поставено от украинците, и бяха унищожени. Смята се, че над 40 войници са загубили живота си. Руски източници вече съобщиха за интензивни боеве в района около Ласточкине.

В миналото украинските въоръжени сили многократно са били в състояние да нанесат тежки загуби на руските войски, защото техните командири са били небрежни към живота на своите хора. Особено впечатляващ беше инцидент на Нова година. Стотици руски войници гледаха заедно реч на президента Путин, когато сградата им беше напълно разрушена от удара на украинска ракета.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 87 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: