Отидете към основна версия

2 961 172

Украйна: Не можеш да имаш доверие на сериен убиец

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • владимир путин-
  • михайло подоляк-
  • путин-
  • сериен убиец

Руската федерация може и трябва да загуби войната, каза Подоляк

Снимка: Shutterstock

Съветникът на украинското президентство Михайло Подоляк каза, че Украйна може да направи 3 извода въз основа на двете години пълномащабна война, отприщена от Русия, предаде агенция УНИАН.

Русия води пълномащабна, брутална и кръвопролитна война вече две години, а в течение на осем години преди това водеше подготвителна, но не по-малко разрушителна война срещу Украйна. Според Подоляк, въз основа на резултатите от двете години на пълномащабна война, трябва да се направят три извода:

1. Руската федерация може и трябва да загуби. Иначе няма да има мир, няма да има правила и права, няма да има бъдеще.

2. Никога не трябва да се доверявате на сериен и масов убиец, който обича да убива и обича да унищожава. Руската федерация е държава, която може да съществува само като унищожава живота на други хора.

3. Решение, което не е взето навреме (през 2014 г., след анексирането на Крим и началото на инвазията в Украйна) със сигурност ще предизвика много по-голяма трагедия.

И най-важното, Украйна вече доказа, че никога не може да се предаде. Заедно с нашите партньори ние сме напълно способни да сложим военен край на съществуването на агресивната Руска федерация, заключи Подоляк.

Междувременно, на втората годишнина от руското нахлуване в Украйна генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази увереност, че бъдещето на Украйна е в западния отбранителен съюз. "Украйна ще се присъедини към НАТО. Въпросът не е дали, а кога", каза Столтенберг в разпространено днес видеообръщение.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 86 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: