Отидете към основна версия

1 883 58

"Ще направя всичко, за да сбъдна мечтата на Навални за Русия"

  • навални-
  • юлия навална-
  • алексей навални-
  • русия-
  • ес-
  • владимир путин

Тя призова ЕС да работи с десетките милиони руснаци, които са срещу войната в Украйна

Снимка: БГНЕС/ EPA

Ще направя всичко, за да сбъдна мечтата на Алексей Навални за Русия на бъдещето, заяви днес неговата съпруга Юлия пред евродепутатите в Страсбург. Навална бе посрещната в залата на крака, а речта ѝ многократно бе прекъсвана от аплодисменти, предаде БТА.

Тя призова ЕС да работи с десетките милиони руснаци, които са срещу войната в Украйна и руския президент Владимир Путин. Ако искате да победите Путин, трябва да бъдете изобретателни, да не бъдете скучни. Путин няма да се засегне от резолюции и санкции, настоя Навална. По нейните думи са необходими не дипломатически ноти, а разследвания за парите на мафията. В негово лице нямате работа с политик, а с "кърваво чудовище", с ръководител на организирана престъпна група от отровители и убийци, и пазители на мафиотските пари, обобщи Навална.

Путин е способен на всичко и с него не може да се преговаря. Според мнозина Путин е непобедим, но той трябва да отговаря за това, което направи с моята страна и мирните ѝ съседи, както и за всичко, което стори на Алексей, добави тя.

Още не съм сигурна дали погребението на Алексей ще бъде мирно, или полицията ще задържи онези, дошли да се сбогуват с моя съпруг. След смъртта му се изгавриха с тялото му и с майка му. Путин уби моя съпруг, по негова заповед Алексей беше измъчван три години, посочи Навална.

Светът помага на Украйна вече две години, но изтощението, кръвопролитията и разочарованията са големи, а Путин е още тук. Мерките срещу него досега не помагат. Всички свикнаха с войната. Хората мислят, че накрая ще трябва да се стигне до споразумение с Путин, посочи Навална и изрази вяра, че надеждите на Алексей Навални за демократична Русия ще се сбъднат.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 49 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания