Отидете към основна версия

7 000 90

„Много, много опасна линия“: Русия каза дали може да използва ядрени оръжия срещу НАТО

  • украйна-
  • дмитрий песков-
  • русия-
  • война-
  • путин-
  • владимир путин-
  • ядрени оръжия-
  • ядрена война

Кремъл посочи, че е готов да преговаря с Украйна, но Киев няма такова желание

Снимка: БГНЕС/ EPA

Руските специални служби отдавна разполагат с информация, че по един или друг начин хора, които са пряко свързани с НАТО, действително се намират на територията на Украйна. Линията на Франция за създаване на коалиция от държави, готови да изпратят войски в Украйна, не е нищо повече от ескалация на напрежението. Това е опасна линия, много опасна.

Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, коментирайки скорошните думи на Макрон, че не е изключено в бъдеще НАТО да изпрати сухопътни сили в Украйна срещу руската армия.

В същото време Песков нарече като „спекулации“ твърденията, че Русия се готви да използва ядрени оръжия срещу НАТО или в Украйна (каквато информация разпространиха източници на Пентагона), предаде агенция ТАСС. "Тези съобщения са от категорията на спекулациите, които се публикуват в различни вестници. Не мисля, че това има нужда от коментари", цитира Meduza думите му.

Говорителят на Владимир Путин коментира и думите на папа Франциск, че Украйна трябва да вдигне бялото знаме и да преговаря с Москва. „Путин многократно е говорил за готовността на Русия да решава проблемите чрез преговори и това е предпочитаният начин. Предложенията за преговори наскоро се натъкнаха на абсолютно остро отричане от страна на киевския режим“, каза Песков.

Песков заяви, че Украйна отказва преговори, защото се вслушва в западните страни, според които Русия е обречена на стратегически провал. Но това е най-голямата заблуда и грешка, каза още говорителят на Кремъл.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 64 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания