Отидете към основна версия

3 202 98

Зеленски след руската ракетна атака: Украйна се нуждае от модерни системи за ПВО

  • володимир зеленски-
  • руска ракетна атака-
  • украйна-
  • модерни системи-
  • пво-
  • русия

Той подчерта, че Русия извършва подобни терористични действия всеки ден и всяка нощ

Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви след новото руско ракетно нападение срещу Киев, че Украйна се нуждае от усъвършенствани системи за противовъздушна отбрана, предаде Укринформ и БТА, цитирайки написаното от президента във Фейсбук.

"Нова руска ракетна атака срещу Киев. Над 30 ракети бяха свалени, включително балистична ракета, изстреляна от въздуха. Хора бяха ранени и на всички им се оказва необходимата помощ", заяви Зеленски.

Той подчерта, че Русия извършва подобни терористични действия всеки ден и всяка нощ.

"Възможно е да се сложи край на това чрез глобално единство. Когато ни се помага със системи за противовъздушна отбрана. Руските терористи не разполагат с ракети, способни да заобиколят "Пейтриът" и други водещи световни системи", каза Зеленски.

Според него "тази защита е необходима в Украйна сега. От Киев до Харков, от Суми до Херсон и от Одеса до Донецка област. Това е напълно възможно, ако нашите партньори проявят достатъчно политическа воля".

"Ние трябва да докажем, че терорът винаги е губещ. Трябва да докажем на Русия, че тя ще бъде принудена да приеме нормалния свободен живот в Украйна. Нуждаем се от подкрепата на нашите партньори. И съм благодарен на всички в света, които наистина помагат", заяви Зеленски.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 62 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: