Отидете към основна версия

1 741 19

Осигурени са парите за американското правителство

  • сащ-
  • конгрес-
  • правителство-
  • бюджет

Конгресът прие съответния законопроект

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Пълният състав на Сената на Конгреса одобри пакетен законопроект, предвиждащ удължаване на средствата за работата на основната част от федералните департаменти до края на фискалната 2024 година (приключва в САЩ на 30 септември).

Документът беше подкрепен от 74 членове на горната камара на Конгреса, 24 бяха против. Законопроектът включва приблизително 1,2 трлн. USD финансиране за отделите. Технически, в 00:01 на 23 март някои федерални ведомства преустановиха работа поради прекратяване на финансирането. В същото време, малко преди полунощ, лидерът на демократическото мнозинство в Сената Чък Шумър (от Ню Йорк) каза, че законодателите са успели да постигнат съгласие по законопроекта.

След това законодателите гласуваха няколко изменения. Окончателното гласуване на законопроекта започна в 01:52 и приключи в 02:04 ч. Службата за управление и бюджет на Белия дом по-рано изрази увереност, че Сенатът ще одобри законопроекта и че президентът на САЩ Джо Байдън ще го подпише в събота. Така федералните отдели ще могат да продължат да работят както обикновено на 15 март.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 10 гласа.

Свързани новини