Отидете към основна версия

7 547 136

Украйна: Ситуацията на фронта е много тежка, врагът атакува в няколко посоки

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • сирски-
  • харков-
  • олександър сирски-
  • зсу

Противникът атакува украинските части в няколко посоки с цел навлизане в дълбочина, заяви Сирски

Снимка: БГНЕС/ EPA

Ситуацията на фронта е много тежка, руската армия атакува в няколко посоки в опит да навлезе дълбоко на украинска земя. Това заяви главнокомандващият ЗСУ Олександър Сирски в Телеграм.

„Противникът атакува украинските части в няколко посоки с цел навлизане в дълбочина на територията на нашата държава. Отбранителните сили водят ожесточени боеве, пресечени са опитите на руските нашественици да пробият отбраната ни. Нашето разузнаване, артилерия, звена на безпилотни системи работят активно“, посочи Сирски два дни, след като руската армия предприе офанзива в Харковска област.

„Тази седмица ситуацията в Харковска област значително се обостри. В момента се водят боеве в пограничните райони по държавната граница с Руската федерация. Ситуацията е тежка, но Силите за отбрана на Украйна правят всичко възможно да задържат отбранителните позиции и да нанесат щети на врага“, заяви още Сирски.

Междувременно американският в. The New York Times написа, че руската инвазия на територията на Харковска област може да е част от хитра руска стратегия, която може да не включва непременно откриване на нова линия на атака срещу Харков. Според военни анализатори с подобни действия руснаците могат да отвлекат вниманието на украинската армия от други посоки на фронта, където войските са изтощени.

„Вероятно следващите седмици ще бъдат много мрачни за украинските сухопътни сили на изток. Въпреки че атаките на руснаците изглеждат малки по мащаб, те имат за цел да подкопаят морала на украинците - както цивилни, така и военни", предупреди пенсионираният австралийски генерал Мик Райън.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 63 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: