Отидете към основна версия

2 827 43

Пет куршума срещу премиера! Покушението срещу Роберт Фицо е тотален провал на охраната му

  • словакия-
  • зузана чапутова-
  • роберт фицо-
  • покушение

Словашкият премиер беше прострелян вчера, докато се ръкуваше с граждани след правителствено заседание в град Хандлова в централната част на страната

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Експерти в Словакия разкритикуваха мерките, предприемани за охрана на премиера Роберт Фицо, след вчерашното покушение срещу него, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Самият Фицо говори преди няколко седмици за опасността някой да простреля политик", каза днес бившия шеф на словашката полиция Стефан Хамран пред вестник "Денник Ен" (Dennik N). Той попита кой е анализирал и е направил оценка на заплахата.

Хамран също така разкритикува реакцията на охраната на Фицо след проехтяването на изстрелите. "Там настъпи хаос, това е очевидно и е провал", каза той.

Бившият шеф на словашката служба за охрана Юрай Забойник разкритикува също телохранителите на премиера. "Ако нападателят е успял да произведе четири или пет изстрела, някои трябва да е виновен", каза той за новинарския канал ТА3. Той добави, че не е видял някой от телохранителите да защити с тялото си Фицо от изстрелите.

Словашкият премиер беше прострелян вчера, докато се ръкуваше с граждани след правителствено заседание в град Хандлова в централната част на страната.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 17 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: