Отидете към основна версия

3 411 110

Първата група украински пилоти завърши обучение за управление на F-16 в САЩ

  • сащ-
  • украйна-
  • пилоти-
  • ф 16-
  • обучение

Украйна трябва да получи повече от 60 изтребители от Белгия, Дания, Холандия и Норвегия

Първата група украински пилоти премина обучение в САЩ за бойно използване на изтребители F-16. Това съобщи вестник Politico с позоваване на представител на военновъздушната база в Аризона, където се проведе обучението.

Според източници на изданието пилотите се отправят към Европа за допълнително обучение. Украйна трябва да получи повече от 60 изтребителя F-16 от Белгия, Дания, Холандия и Норвегия.

В края на януари списание "Air & Space Forces", позовавайки се на източник в Пентагона, съобщи, че четирима украински пилоти се обучават в Аризона за бойно използване на F-16.

По-рано помощник-министърът на отбраната на САЩ по въпросите на международната сигурност Селесте Уоландър заяви, че Западът очаква да прехвърли първите F-16 и оборудването за поддръжката им в Украйна тази година. Говорейки на брифинг след редовна среща на контактната група, създадена от Запада за координиране на доставките на оръжие за Киев, тя отбеляза, че програмата за обучение на украински пилоти за управление на F-16 върви по план.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 39 гласа.

Свързани новини