Отидете към основна версия

3 298 80

Експерт посочи приоритетната цел на територията на Русия за западните оръжия

  • украйна-
  • петро черник-
  • русия-
  • война

Според Черник Украйна сега е „в началото на голяма кампания“ за нанасяне на удари по цели на руска територия със западни оръжия

Снимка: Shutterstock

Военен експерт заяви, че приоритетната цел на руска територия за украинските сили си остава бойната авиация, предаде агенция УНИАН на фона на информацията, че Киев е получил разрешение да използва западни оръжия за атаки на руска земя.

Украинските сили имат достъп до абсолютно всички сили на руска територия в близост до границата. Основната цел обаче остава армейската авиация на противника, казва военният експерт Петро Черник.

„Най-необходима цел си остава армейската авиация, защото Ми-24, Ми-28, Ка-52 са разположени някъде на тези дълбочини – 80-90 километра (до границата)“, подчерта той по телевизионния канал „Киев24“.

Според Черник Украйна сега е „в началото на голяма кампания“ за нанасяне на удари по цели на руска територия със западни оръжия.

През последните няколко дни редица западни държави обявиха, че не са против Украйна да използва оръжията, които получава, за да атакува руска територия. По-специално това беше подкрепено от Великобритания, Франция, Финландия, Литва, Латвия, Естония, Полша и други държави. Нидерландия заяви, че ще позволи на Украйна да атакува Русия със самолети F-16, които се очаква Киев да получи през тази година.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 48 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: