Отидете към основна версия

2 270 30

Кметът на Харков: Ударите по руска територия ни помогнаха

  • украйна-
  • харков-
  • игор терехов-
  • русия-
  • война

Заради това Харков има този период на спокойствие през последните няколко седмици, каза кметът на града

Снимка: БГНЕС/ EPA

Украинската армия е ударила позиции за изстрелване на ракети в Русия, което е помогнало да се намали броят на атаките срещу подложения на тежък обстрел град Харков в Украйна, съобщи днес кметът на града Игор Терехов, цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

Агенцията отбелязва, че думите му идват, след като в края на миналата седмица президентът на САЩ Джо Байдън одобри използването на американски оръжия за нанасяне на удари по цели на територията на Русия, които са били използвани за нападения срещу Харков, втория по големина град в Украйна.

Докато ракетните удари и нападенията с дронове срещу Харков продължават, кметът заяви, че промяната е помогнала за относително спокойствие във втория по големина украинския град.

"Това помогна", каза Терехов в Берлин, отговаряйки на въпрос дали възможността за нанасяне на удари на територията на Русия е облекчила ситуацията след седмици на тежки бомбардировки.

"Ето защо може би Харков има... този период на... спокойствие през последните няколко седмици... тъй като нямаше големи удари, както например през май", каза той чрез преводач. Терехов участва в конференцията за възстановяването на Украйна, която има за цел да насърчи европейската подкрепа и инвестиции в страната.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 33 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: