Отидете към основна версия

1 794 11

В Хамбург неизвестен нападна полицията с брадва

  • хамбург-
  • германия-
  • полиция-
  • брадва-
  • нападение

Нападателят е ранен и е в болница

Хамбургската полиция неутрализира агресивен мъж с брадва. Инцидентът е станал близо до една от главните туристически улици на града - Reeperbahn.

"По първоначални данни единият е заплашил полицаите с брадва и е носел в себе си коктейл Молотов. В резултат на това полицаите са използвали огнестрелно оръжие. Нападателят е ранен и в момента е хоспитализиран“, се казва в изявление на полицията, публикувано в X (бивш Twitter).

Както вестник Bild първоначално писа, инцидентът е станал близо до тълпа от фенове на националния отбор на Холандия, който играе днес в Хамбург с Полша като част от Европейското първенство по футбол, което се провежда в Германия. Таблоидът посочи, че мъжът е носел брадва. Според непотвърдени информации той е щял да нападне фенове на холандския национален отбор.

Неговите мотиви и националност остават неизвестни.

Вестникът Hamburger Morgenpost цитира неназован очевидец. По думите му от закусвалнята излязъл мъж с кирка, който крещял нецензурни думи към полицаите. Изстрелите им проехтяха в момента, в който той остави кирката и се опита да подпали коктейла Молотов.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 14 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: