Отидете към основна версия

23 Юни, 2024 16:07, обновена 23 Юни, 2024 16:07 12 298 263

Севастопол на полуостров Крим е бил атакуван с пет американски ракети АТАКМС

  • украйна-
  • убити-
  • русия-
  • севастопол-
  • украинско нападение-
  • крим

Това съобщи Руското министерство на отбраната

Снимкa: Shutterstock

Анексираният от Русия град Севастопол на полуостров Крим е бил атакуван с пет американски ракети АТАКМС, съобщи Руското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс. Броят на загиналите в Севастопол междувременно е нараснал до трима души, допълни агенцията, цитирано от БТА.

Четири от изстреляните ракети са били свалени от противовъздушната отбрана, а носещата бойния заряд глава на петата ракета се е взривила във въздуха, добави ведомството.

Руското министерство на отбраната съобщи, че Украйна е ударила „гражданска инфраструктура на град Севастопол с тактически ракети АТАКМС, доставени от САЩ, които са били оборудвани с касетъчни бойни глави".

Според последните данни, оповестени от ТАСС по информация в „Телеграм“ канала на назначения от Русия губернатор на Севастопол Михаил Развожаев, броят на загиналите при атаката е достигнал до трима души, като сред тях има две деца. Ранените от шрапнелите са близо сто.

„Броят на загиналите нарасна до трима души: загубихме две деца и един възрастен. Броят на ранените достигна почти 100 души. Цялата система на здравеопазването е мобилизирана, лекари и медицински персонал са на работните си места. Операционните са отворени. Пострадалите получават необходимата медицинска помощ“, се казва в съобщението на губернатора.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 106 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: