Отидете към основна версия

8 694 83

Украински офицер: Наближава повратен момент във войната

  • украйна-
  • евгений дикий-
  • русия-
  • война-
  • путин

Путин много добре разбира, че след пристигането на западните оръжия ситуацията на фронта ще се влоши за неговата армия

Снимка: БГНЕС/ EPA

Украински офицер заяви, че наближава повратен момент във войната на Русия срещу Украйна и поради това Владимир Путин сега е поставил ултиматум на Киев да се откаже от 4 свои региона.

Военният експерт и бивш командир на батальона „Айдар“ Евгений Дикий каза пред „24 Канал“, че краят на Путин и поражението на неговата армия далеч не е въпрос на ден или два, но „това лято имаме шанс за повратен момент в наша полза“.

Според Дикий руският президент Владимир Путин много добре разбира, че след пристигането на западните оръжия ситуацията на фронта ще се влоши за неговата армия. „Това са изявления на човек, който разбра, че времето отново ще започне да работи срещу него, включително и неговото изявление за изтеглянето на войските от четири региона“, каза Дикий, коментирайки думите на Путин, че Русия ще спре войната, ако Украйна се откаже от НАТО и от окупираните от руснаците свои територии.

Дикий добави, че в Кремъл много добре знаят, че Украйна няма да се откаже от Крим и Донбас. По този начин обаче Руската федерация се опитва да се „спазари със Запада“, давайки знак за готовност да замрази конфликта. Според експерта Русия има нужда от това, тъй като сега не може да произвежда необходимото количество въоръжение и техника за бойни действия.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 113 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: