Отидете към основна версия

8 897 176

Новата позиция на Владимир Путин: Първо Украйна да капитулира, после ще преговаряме за мир

  • русия-
  • украйна-
  • виктор орбан-
  • война-
  • нато-
  • володимир зеленски

Отхвърлянето от страна на Путин на каквото и да е споразумение за прекратяване на огъня противоречи на предишните усилия на Кремъл да прехвърли тежестта за преговори върху Запада и Украйна

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин използва срещата си с унгарския министър-председател Виктор Орбан на 5 юли, за да се противопостави изцяло на предлаганото прекратяване на огъня и изрази ангажимента си да преследва "окончателен" край на войната, който да постигне целта му за унищожаване на украинската държавност.

За това се предупреждава в дневния анализ на Института за изследване на войната (ISW).

Путин настоява както за предаването на значителна част от територията и населението на Украйна под руска окупация, така и за капитулация на украинската армия преди каквито и да било преговори за крайния резултат от войната.

Украинските контраофанзивни операции, които освобождават оперативно значима територия, продължават да бъдат най-разумният начин на действие за намаляване на увереността на Путин в желаното крайно състояние на неговата агресивна война срещу Украйна и за ангажираността му с нея.

Отхвърлянето от страна на Путин на каквото и да е споразумение за прекратяване на огъня противоречи на предишните усилия на Кремъл да прехвърли тежестта за преговори върху Запада и Украйна.

Путин се опита да представи Орбан като представител на ЕС, който може да говори от името на ЕС - твърдение, което длъжностните лица на ЕС изрично отрекоха.

Неотдавнашни проучвания на общественото мнение в Русия показват, че информационните операции на Кремъл оказват влияние върху вътрешната руска подкрепа за войната в Украйна.

Тези руски анкети показват, че руснаците, които критикуват воденето на войната в Украйна, все още подкрепят войната поради патриотизъм и обезверяване.

Много от руските "непротивници" на войната отправят критики, които са сходни с тези на руските ултранационалистически военни блогъри, но при тях липсва вниманието на ултранационалистите към войната и желанието за политическа промяна в подкрепа на руските военни цели.

На 4 и 5 юли украинските сили нанесоха успешни удари с дронове и ракети по цели в Тамбовска и Ростовска област и Краснодарския край.

Наскоро руските сили напреднаха край Волчанск, Торецк и град Донецк.

Представители на руското Министерство на отбраната (МО) продължават да се представят като осигуряващи адекватни медицински грижи и друга подкрепа за руските войници, които са се сражавали в Украйна, на фона на продължаващите критики, че руското военно командване изпраща дори и ранени войници да се бият на фронтовата линия.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 94 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания