Отидете към основна версия

2 984 61

Дълбоко в руския тил! Украинската армия атакува петролна база с безпилотни самолети

  • русия-
  • украйна-
  • ракети-
  • краснодарски край-
  • дронове

В село Павловская, след падането на фрагменти от безпилотни летателни апарати в петролна база, са се запалили резервоари за съхранение на гориво, съобщи оперативният щаб на Краснодарския край

Снимка: БГНЕС/ЕРА

В събота вечерта Ейски, Ленинградски и Павловски район на Краснодарския край са били атакувани от безпилотни самолети, съобщиха от оперативния щаб на региона. Броят на безпилотните самолети не е уточнен, разкри руската редакция на Би Би Си.

Няколко безпилотни самолета са били свалени от средства за противовъздушна отбрана в Ейск, твърди оперативният щаб на Краснодарския край. В доклада се казва, че в резултат на падащите отломки "са регистрирани незначителни повреди на кула за мобилни комуникации".

В село Павловская, след падането на фрагменти от безпилотни летателни апарати в петролна база, са се запалили резервоари за съхранение на гориво, съобщи оперативният щаб на Краснодарския край.

Оттам допълниха, че в село в Ленинградски район в резултат на нападение от дрон се е запалил резервоар за съхранение на гориво.

Според руското Министерство на отбраната в нощта срещу събота системите за противовъздушна отбрана са унищожили седем дрона над Курска област и още един над Белгородска област.

В същото време в доклада на руското министерство на отбраната не се казва нищо за атаката с дронове в Краснодарския край и нейното отблъскване.

Междувременно през нощта оперативният щаб на Краснодарския край заяви, че няколко дрона са били свалени над три района на региона. От падащи отломки е повредена кула за мобилни комуникации, а в нефтена база се е запалил резервоар за гориво, съобщиха от оперативния щаб.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 44 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: