Отидете към основна версия

1 098 19

CNN: Русия отново е сериозна заплаха за изборите в САЩ

  • русия-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • кремъл-
  • джо байдън

Служителят от кабинета на директора на националното разузнаване на САЩ направи твърдението, че Москва се насочва към определена демографска група избиратели

Снимка: БГНЕС/ЕРА

CNN съобщава за обвиненията на служител на американското разузнаване срещу Русия, че използва социалните медии, за да "повлияе на общественото мнение и да подкопае подкрепата за Украйна" в колебаещите се щати по време на изборите в САЩ през 2024 г.

Служителят от кабинета на директора на националното разузнаване на САЩ направи твърдението, че "Русия се насочва към определена демографска група избиратели".

Служителят обвини Русия, че "представлява сериозна заплаха" за изборите в САЩ.

В същото време Китай, според оценките на американското разузнаване, понастоящем "не планира да влияе върху изхода от президентската надпревара, защото не вижда особена полза от избора между две партии, които според него се стремят да задържат Пекин".

В същото време във вторник Министерството на правосъдието на САЩ обяви, че е блокирало близо хиляда акаунта в социалните медии, които според официалните лица е трябвало да бъдат използвани "за разпространение на чуждестранна дезинформация, създадена от изкуствен интелект".

"За да се подкопаят позициите на нашите партньори в Украйна и да се повлияе на геополитическите сценарии", се казва в изявление на директора на ФБР Кристофър Рей.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 13 гласа.

Свързани новини