Отидете към основна версия

4 372 115

Украинската армия няма да може да премине в офанзива

  • украйна-
  • олександър коваленко-
  • коваленко-
  • русия-
  • война-
  • офанзива-
  • путин

Нуждаем се от много оборудване, за да започнем настъпателни операции през 2025 г., каза Коваленко

Снимка: БГНЕС/ EPA

Украинската армия няма да може да премине в контраофанзива на фронта до края на 2024 година. Такава прогноза направи военно-политическият анализатор Олександър Коваленко, цитиран от tsn.ua.

Според украинския експерт руската армия през тази година основно ще насочи офанзивните си действията в Източната част на Украйна, и по-конкретно Торецката агломерация и Часов Яр.

Коваленко отбеляза още, че времето също влияе върху хода на войната. Сегашната жега е в полза на украинските защитници, казва експертът. Руснаците сега са изтощени, а в калния есенен сезон условията също ще са в полза на украинските войници, защото руската бронирана техника ще се предвижва по-трудно.

В отговор на въпроса какво е необходимо за повратна точка, Коваленко посочи три фактора: изтощението на врага, встъпването в длъжност на нов президент на САЩ и ново ниво на подкрепа за Украйна. „Нуждаем се от много оборудване, за да започнем контранастъпателни операции през 2025 г. За нас е важно новият президент на САЩ да разбере всичко това много добре и да отговори адекватно на всички наши искания. Без броня е невъзможно да се извърши контранастъпление. Засега получаваме (оръжия) главно за отбрана”, отбеляза Коваленко.

В същото време Коваленко отбеляза, че скоро, според неговите изчисления, в руската армия може да настъпи механизирана криза. „Следователно 2025 г. може да се превърне в най-благоприятната година за започване на настъпателни действия. През 2025 г. изтощението на окупаторите може да достигне своя връх, най-важното е да уцелим момента, времето и посоката“.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 61 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: