Отидете към основна версия

6 011 85

Руската армия има нова приоритетна цел на фронта в Украйна

  • украйна-
  • камери-
  • русия-
  • война-
  • андрей марочко-
  • путин

Тези камери, предоставени на Киев от западни страни, дават огромно предимство на украинската армия

Снимка: БГНЕС/ EPA

Руските войски получиха нова приоритетна цел в зоната за специалната операция в Украйна, както в Русия наричат военната си агресия. Военният експерт, пенсионираният подполковник от народната милия на самопровъзгласилата се ЛНР Андрей Марочко каза, че става дума за системи за видеонаблюдение с висока разделителна способност, доставени от Запада, които позволяват наблюдение на територията в радиус от 1,5 километра, предаде mk.ru.

Андрей Марочко отбеляза в канала си в Телеграм, че украинските бойци редовно инсталират на линията на бойно съприкосновение камери за видеонаблюдение с висока разделителна способност, предоставени от Запада. Тези камери позволяват безопасно наблюдение на големи участъци от терена, поради което постовете за видеонаблюдение на украинските въоръжени сили и тяхното оборудване се превърнаха в приоритетна цел за руския военен персонал.

Експертът посочи, че в момента най-ефективният и оправдан метод за унищожаване на видеокамери са атакуващите дронове. Те са значително по-евтини от скъпата техника и поразяват цели с почти 100% гаранция. Марочко добави, че такава камера е била унищожена западно от Лисичанск, което е лишило украинските бойци от възможността да контролират район с радиус над 1,5 километра.

Полковникът от запаса Виктор Литовкин каза пред кореспондент на aif.ru, че Западът е превърнал Украйна в полигон за изпитания на различни видове оръжия и тактически действия. Камерите за видеонаблюдение, каза той, са необходими за бързо получаване на разузнавателни данни. Врагът прикрива своето военно оборудване и намерения, но оптиката с висока разделителна способност позволява да се идентифицират вражески обекти, както на земята с помощта на видеокамери, така и във въздуха от безпилотни летателни апарати, идентифицирайки цели за удари.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 37 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: