Отидете към основна версия

3 004 47

Финландия не коментира отварянето на контролно-пропускателния пункт на границата с Русия

  • финландия-
  • русия-
  • граница

Финландското правителство затвори пътните контролно-пропускателни пунктове на границата с Руската федерация през ноември 2023 година

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Министърът на отбраната на Финландия Анти Хакканен не даде директен отговор на въпроса за евентуалното отваряне на контролно-пропускателните пунктове на границата с Русия през есента.

"Министрите, отговарящи за сигурността, тези на вътрешните работи и на отбраната, следят ежедневно ситуацията. След това, ако има основания за това, ситуацията се поставя за разглеждане за вземане на решение. Граничният въпрос е в компетенцията на министъра на вътрешните работи. „Ние работим в тясно сътрудничество“, отговори Хакканен на въпрос на журналисти от телевизионния канал MTV3 за евентуалното отваряне на ГКПП през есента.

Финландското правителство затвори пътните контролно-пропускателни пунктове на границата с Руската федерация през ноември 2023 г., позовавайки се на неконтролиран поток от бежанци от трети страни. Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че подобно решение на Финландия създава нови разделителни линии в Европа, отговорът на Москва на тези действия ще бъде разработен в междуведомствен формат.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 21 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: