Отидете към основна версия

6 139 170

Лукашенко с важно решение за границата с Украйна

  • беларус-
  • русия-
  • украйна-
  • граница

Нареди прегрупиране на граничните воиски

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Президентът на Беларус Александър Лукашенко нареди да се засилят групировките на войските по границата с Украйна в тактическите направления Гомел и Мозир, съобщи министърът на отбраната на републиката Виктор Хренин.

„Върховният главнокомандващ на въоръжените сили даде указания за укрепване на групировката на войските в Гомелското и Мозирското тактически направления“, цитира министъра агенция БелТА.

Хренин съобщи, че „военните части на Силите за специални операции, сухопътните сили, ракетните сили, включително ракетните системи „Полонез“ и ракетни системи Искандер, получиха задачи за извършване на маршове до определени райони.

"Също така са изградени силите и средствата на зенитно-ракетните войски, радиотехническите войски и авиацията. Ние внимателно следим ситуацията и сме готови да реагираме на всякакви промени“, цитира пресслужбата на Министерството на отбраната на републиката ръководителя на беларуското военно ведомство.

Хренин отбеляза, че решението за укрепване на групировките на войските е взето „като се вземе предвид ситуацията, развиваща се в Украйна, както и в района на Курск в Русия“.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 62 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: