Отидете към основна версия

1 401 51

Зеленски посети граничен район и обяви превземането на още едно руско село

  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • граничен район-
  • превземането-
  • русия-
  • руско село

Украинският президент заяви, че се е срещнал с главнокомандващия въоръжените сили Олександър Сирски по време на посещението си в Сумска област.

Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи днес, че е посетил граничен район в североизточната част на страната, откъдето украинските въоръжени сили са извършили ограничена военна операция в руската Курска област. Той също така обяви, че украинските сили са установили контрол над още едно руско село, предаде Ройтерс, цитирано от БТА.

Украинският президент заяви, че се е срещнал с главнокомандващия въоръжените сили Олександър Сирски по време на посещението си в Сумска област.

"В някои райони на Курска област под контрола на Украйна попадна още едно селище, а ние имаме нови военнопленници, които могат да бъдат разменени за наши хора," каза Зеленски, визирайки залавянето на руски войници.

Украинският президент публикува видеоклип, на който се вижда как се ръкува и прегръща Сирски. Операцията в Курска област значително повиши морала на украинските военни след месеци на бавни, но методични руски успехи в Източна Украйна, посочва Ройтерс.

Руският президент Владимир Путин заяви, че страната му ще даде "достоен отговор" на нахлуването, което той определи като сериозна провокация.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 33 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: