Отидете към основна версия

2 441 178

Гласът на Путин: Преговори с Киев? Това не стои на дневен ред

  • русия-
  • украйна-
  • курска област-
  • дмитрий песков-
  • володимир зеленски-
  • владимир путин

Русия и Украйна са подготвяли преговори за частично прекратяване на огъня, но те са били прекъснати от настъплението на ВСУ в Курска област

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Темата за преговорите с Украйна в момента е загубила своята актуалност, не всички съобщения за контакти са верни. Това подчерта говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предава РИА Новости.

"Знаете, че темата за преговорите в момента е почти изгубила своята актуалност. Има много съобщения за различни контакти в медиите и не всички от тях са верни“, отговори Песков на въпрос дали са проведени преговори между Русия и Украйна преди началото на Курската операция на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

Киев и Москва са подготвяли преговори за частично прекратяване на огъня, но те са били прекъснати от настъплението на ВСУ в Курска област. Информация за това се появи за първи път в медиите в средата на август, но френският ежедневник Le Monde подчерта в неделя, че сега подготовката на преговорите е потвърдена от официални лица на Киев.

Според източника на редакцията идеята за преговори е възникнала след юнската мирна среща за Украйна, която се проведе в Швейцария.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 25 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания