Отидете към основна версия

20 Септември, 2024 22:07, обновена 20 Септември, 2024 22:07 4 469 145

Руската армия удари с ракети пристанището на Одеса! Пострада товарен кораб пристигнал от Варна

  • одеса-
  • русия-
  • ракети-
  • украйна

Преди дни Украйна обвини Москва, че е ударила кораб, натоварен със зърно в румънски води, но Букурещ отрече кораб да е бил удрян в неговите териториални води

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руски удар с ракета "Искандер-М" е повредил пристанищната инфраструктура и търговски кораб под флага на Антигуа в украинския пристанищен град Одеса, съобщи губернаторът на Одеска област Олег Кипер, цитиран от Ройтерс.

Четирима души бяха ранени от удара, написа Кипер в Telegram. В информацията не се уточнява дали ранените са били на кораба или на пристанището.

Данни от сайта за проследяване на кораби marinetraffic.com показва, че на пристанището има един кораб под флага на Антигуа - "Голдън Лайън", който е пристигнал днес от Варна. Не се съобщава за мащаба на повредите по кораба и за състоянието на екипажа.

Припомняме, че Украйна обвини Русия, че е ударила кораб, натоварен със зърно в румънски води, но Букурещ отрече кораб да е бил удрян в неговите териториални води, а вероятно става дума за румънската изключителна икономическа зона, но това не са териториални води.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 59 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: