Отидете към основна версия

4 953 42

Макрон: Световният ред е несправедлив, трябва да преразгледаме отношенията ни с Русия

  • еманюел макрон-
  • франция-
  • русия-
  • конференция

Френският президент говори на международната мирна конференция в Париж

Снимка: YouTube

Европа трябва да вземе под внимание своята географска реалност и да преразгледа отношенията си с Русия в бъдеще, каза френският президент Еманюел Макрон на международната мирна конференция в Париж, а речта му беше излъчена в акаунта на Елисейския дворец в социалната мрежа X.

„Трябва да мислим за мира под нова форма. Трябва да вземем предвид географската реалност на Европа, която не се ограничава до ЕС и със сигурност не до НАТО. Трябва да мислим за нова форма на организация за Европа и да преосмислим отношенията с Русия в бъдеще, както и мира на този континент“, каза френският лидер.

Макрон припомни, че сегашният световен ред се е появил след Втората световна война, когато някои от гъсто населените държави, които съществуват днес, все още не са съществували, поради което според него той е непълен и несправедлив.

„Нуждаем се от ред, в който страните ще бъдат представени с достойнство и следователно ще направим това с помощта на много по-справедливи органи, било то ООН, Световната банка или Международният валутен фонд“, отбеляза президентът на републиката, като обеща да повдигне този въпрос на 79-ата сесия на Общото събрание на ООН следващата седмица.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 29 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: