Отидете към основна версия

968 16

Ердоган се срещна с украинския президент Володимир Зеленски в Ню Йорк

  • ердоган-
  • володимир зеленски-
  • срещна-
  • украйна-
  • турция-
  • ню йорк

Ердоган е приел късно снощи Зеленски в т. нар. „Турски дом“ в Ню Йорк. 

Снимка: БГНЕС

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган се срещна с украинския президент Володимир Зеленски в Ню Йорк, където се провежда 79-ата сесия на Общото събрание на Организацията на обединените нации (ООН), съобщи Дирекцията по комуникации на турското президентство, цитирана от БТА.

Ердоган прие късно снощи Зеленски в т. нар. „Турски дом“ в Ню Йорк.

На срещата присъстваха министърът на външните работи на Турция Хакан Фидан, ръководителят на Националната разузнавателна организация (МИТ) Ибрахим Калън, министърът на промишлеността и технологиите Мехмет Фатих Каджър, министърът на търговията Йомер Болат, съветникът на президента по външната политика и сигурността Акиф Чагатай Кълъч и ръководителят на Дирекцията по комуникациите на турското президентство Фахреттин Алтун.

Президентът Ердоган потвърди готовността на Турция да съдейства за постигане на мир между Украйна и Русия, включително чрез посреднически усилия, по време на срещата със Зеленски, която се проведе при закрити врата, пише в. „Хюриет“.

Турският лидер посочи, че от самото начало Турция вярва, че руско-украинската война може да бъде прекратена чрез диалог, като се запазят териториалната цялост и суверенитетът на Украйна. Той добави, че Анкара продължава да полага усилия за постигането на тази цел.

Ердоган заяви още, че усилията за съживяване на т. нар. черноморска зърнена инициатива продължават.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: