Отидете към основна версия

3 267 44

Говори Пхенян! Северна Корея се присмя на "чудовищната ракета" на Юга

  • северна корея-
  • южна корея-
  • ким чен-ун-
  • ким йо-чен-
  • юн сук-йол

Военни служители заявиха, че парадът отчасти има за цел да демонстрира военната мощ на Южна Корея като възпиращ фактор за КНДР, която често организира паради с различни оръжия, като междуконтинентални балистични ракети

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Влиятелната сестра на лидера на Северна Корея Ким Чен-ун - Ким Йо-чен, разкритикува военния парад, проведен в Сеул за Деня на въоръжените сили тази седмица и го нарече "клоунада", съобщава "Ройтерс".

Освен това тя омаловажи военните способности на Южна Корея, представени на парада, както и участието на пилота на американски бомбардировач B-1B.

"Кой би могъл да говори за "край на режима", като показва толкова безполезно обемисто оръжие", изрази недоумение Ким, имайки предвид представянето на южнокорейската мощна нова ракета Hyunmoo-5, способна да носи 8-тонна бойна глава, която беше наречена "чудовищна" от южнокорейските медии.

Военни служители заявиха, че парадът отчасти има за цел да демонстрира военната мощ на Южна Корея като възпиращ фактор за КНДР, която често организира паради с различни оръжия, като междуконтинентални балистични ракети.

В реч преди парада президентът на Южна Корея Юн Сук-йол предупреди Пхенян да не използва ядрени оръжия и осмя "незаконното му военно сътрудничество" с Русия.

Той обяви, че денят, в който Пхенян използва ядрени оръжия, ще бъде краят на неговия режим.

В парада във вторник във въздушна база в Сеул участваха около 5300 войници, 340 вида военна техника и самолети. Друг по-малък парад се състоя в центъра на Сеул, привличайки хиляди зрители.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 19 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: