Отидете към основна версия

2 010 49

Русия атакува Киев с дронове, Рюте покани Зеленски да представи "плана за победа" в Брюксел

  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • нато-
  • русия

Военната подкрепа на Киев и подсилването на украинския енергиен сектор са сред темите, които ще обсъдят лидерите на 27-те страни членки на Евросъюза

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия тази нощ атакува Киев с дронове, съобщи кметът на украинската столица Александър Кличко, цитиран от Ройтерс и БТА.

"Стойте в укритията", написа той в "Телеграм", като посочи, че руски дронове са се насочили към големия квартал "Троешчина" в покрайнините на столицата.

Сергий Попко, ръководител на Киевската военна администрация, заяви, че силите за противовъздушна отбрана участват в отблъскването на атаката.

Засега няма информация за щети и ранени, отбелязва Ройтерс.

Въздушна тревога е обявена в цяла Източна Украйна.

Междувременно председателят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви, че е поканил украинския президент Володимир Зеленски да представи своя "план за победа" над Русия на срещата на върха на ЕС, която ще се състои тази седмица в Брюксел, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Мишел съобщи в социалните мрежи, че е поканил Зеленски "на срещата на върха на Европейския съюз в четвъртък, 17 октомври, за да направи преглед на най-новото развитие на войната на Русия срещу Украйна и да представи своя план за победа".

Военната подкрепа на Киев и подсилването на украинския енергиен сектор са сред темите, които ще обсъдят лидерите на 27-те страни членки на Евросъюза.

Миналата седмица Зеленски, чиято страна е изправена пред трета изтощителна зима в условията на войната, изложи идеите си за развитието на военните действия срещу Русия пред водещи европейски лидери и пред генералния секретар на НАТО Марк Рюте в рамките на обиколка в Лондон, Париж, Рим и Берлин.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 16 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: