Отидете към основна версия

2 036 32

Британски ветеран бе осъден заради „незаконните си мисли“

  • aleteia-
  • англия-
  • ветеран-
  • молитва-
  • аборти-
  • клиника за аборти

Властите в Англия грубо погазват елементарни човешки права като мълчаливата молитва

Снимка: Shutterstock

В Англия за пореден път се стигна до грубо нарушаване на човешките права, което граничи с абсурда.

Британски ветеран, служил в Афганистан, беше осъден заради мълчалива молитва близо до клиника за аборти на Острова, предаде Aleteia.org. През август имаше друг идентичен случай.

Адам Смит-Конър, ветеран и баща на две деца, бе осъден на пробация, и въпреки че присъдата му не е ефективна, той ще плати голяма глоба. Властите в Англия и Уелс създават „буферни зони“ около клиниките за аборт, в които е забранено хората дори да се молят безмълвно.

„Съдът реши, че определени мисли – мълчаливи мисли – могат да бъдат незаконни в Обединеното кралство. Това не може да е правилно. Всичко, което направих, беше да се моля на Бог, в уединението на собствения си ум – и въпреки това съм осъден като престъпник“, недоумява Смит-Конър.

Съдът е установил в своето решение, че молитвата на Смит-Конър се счита за „неодобрение на аборта“, тъй като той е бил със сключени ръце и наведена глава. Юристи коментират, че човек е бил осъден заради съдържанието на мислите си – молитвите към Бог – по обществените улици на Англия. Едва ли можем да паднем по-надолу в пренебрегването на основните свободи на словото и мисълта, смятат експертите.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 32 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: