Отидете към основна версия

10 976 20

Онколог с песимистично разкритие за лечението на рак

  • сергей румянцев-
  • онколог-
  • рак-
  • лечение

Може да се контролира само," казва Сергей Румянцев

Снимка: Shutterstock

"Невъзможно е да победите рака, можете само да помогнете на пациента да живее щастливо до края. Що се отнася до диагнозата на предразположение към онкология, тя не винаги е от полза за пациентите, " това заяви в интервю за НТВ началникът на катедрата по онкология и хематология на педиатричния факултет на Руския национален медицински университет „Пирогов“ Сергей Румянцев.
Според експерта е невъзможно да се победи ракът. Въпреки че например човечеството все пак успя да изкорени черната шарка.

„Но как може да бъде победена инфекцията? Може да се контролира само," казва Сергей Румянцев. "Така е и ракът."

Задачата на лекаря е да даде шанс на пациента да живее щастливо. Дори ако човек в крайна сметка умре от рак, той ще има 20-30 години пълен живот зад себе си, което вече е победа, убеден е експертът.

„За съжаление, подобни случаи не са много при злокачествените тумори“, добавя Румянцев, отбелязвайки, че благодарение на бързо развиващите се технологии вече има надежда.

Според него вече има диагноза, която може да определи предразположението към рак според анализа на пациента. Този метод обаче е несъвършен и няма да помогне да се избегне болестта. Подобни тестове само депресират човек, смята онкологът, цитиран от zdrave.to.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 14 гласа.

Свързани новини