Отидете към основна версия

8 697 9

Изпитана рецепта срещу хипертония и висока кръвна захар

  • рецепта-
  • кръвно налягане-
  • хипертония-
  • кръвна захар-
  • сол

Необходими са ви хималайска сол, вода и подходящ буркан

Снимка: Shutterstock

Хипертонията и високата кръвна захар са два от най-често срещаните здравословни проблеми, с които се борят хората. Вариантите за хапчета и най-различни бабини илачи са толкова много, че човек често се обърква кое наистина работи. Zdrave.to предлага един стар, но отдавна признат метод за лечение на висока кръвна захар и високо кръвно налягане, а най-хубавото е, че се приготвя лесно у дома.

Тази руска рецепта е призната като един от най-ефикасните лекове срещу високата кръвна захар. Тя сваля показателите само след няколко дни. Този лек помага и за дейността на нервните клетки, работата на червата и стомаха, изчиства бронхите и намалява остеопорозата. Ето и как се прави:

Необходими са ви хималайска сол, вода и подходящ буркан.

Поставете две-три лъжици хималайска сол в стъклен буркан от един литър, а после го напълнете догоре с изворна вода. След около 24 часа, вижте дали солта се е разтопила. Ако е, добавете още малко, дотогава, докато водата не може да поеме повече сол.

Когато разтворът е вече наситен с около 26% сол, вече е готов за консумация.

От тази течност взимайте по една лъжичка всяка сутрин преди закуска, но задължително с чаша вода. А стъкления буркан може да зареждате системно отново със сол и вода.

Вижте и още една лековита напитка за хипертония:

Взимате три листа от лимон и ги заливате с около 200 грама гореща вода. След това ги сварете за десетина минути и прецедете течността като към нея добавите една малка лъжичка канела и една голяма лъжица мед.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 15 гласа.

Свързани новини