Отидете към основна версия

4 281 47

Коронавирус! На Шипка всичко трябва да е спокойно

  • шипка-
  • радев-
  • караянчева-
  • коронавирус

Националният щаб за коронавируса така и не "измисли" поне един болен, но поне спести освиркванията на властта

Снимка: БГНЕС

"Притеснявам се, че след няколко дена ще има чествания на Шипка, на които аз съм патрон, разбрах, че и президентът ще дойде, дано не доведе тези хора, които бяха тук".

Това заяви председателят на родния парламент Цвета Караянчева след тържественото отбелязване на годишнината от обесването на Апостола на свободата Васил Левски. Тогава "доведената от президента тълпа" скандираше "Радев, Радев!" в центъра на София и освирка председателя и столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Спокойно, г-жо Караянчева. Никой няма да ви развали рахата. По препоръка на Националния оперативен щаб за коронавируса планираният за 3 март официален ритуал за честване на 142 години от Освобождението на България на връх Шипка се отменя.

Решиха го някак си и превърнаха Националния празник в обикновен мартенски делник.

Нищо, че в страната няма нито един заболял. Нищо, че от корона-щаба не можаха да "измислят" поне един болен, както ги призова Борисов. Няма болни, ама няма да има и официална тържествена част. За да няма дюдюкания и освирквания. Иначе достъпът на "обикновени" хора щял да е свободен. Нека ходят, важното е да не хейтят "големците".

Дюшеш ѝ дойде този коронавирус на властта. Нищо, че го нямаме. И вирусите не ни щат сиромашките снаги. Нека.

Важното е на Шипка всичко да е спокойно...

П.П. От президентството съобщиха, че въпреки препоръката на Националния щаб за коронавируса, на 3 март в 11 часа президентът Румен Радев ще поднесе цветя на паметника на Шипка и ще държи реч.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 38 гласа.

Свързани новини