Отидете към основна версия

19 Март, 2020 15:45, обновена 19 Март, 2020 15:45 42 621 176

Слави Трифонов дари голяма сума на "Александровска", отправи призив към политиците

  • слави трифонов-
  • дарение-
  • коронавирус-
  • политици-
  • депутати-
  • призив

Шоуменът апелира всички държавници в България да дарят заплатите си за борбата с коронавирус инфекцията, както и партийните субсидии

Снимка: БГНЕС

"Попаднали сме в едно блато и явно ще трябва сами да се оправяме - кой както може и с каквото може. Реших следното. В болница "Александровска" има 35 души, които са санитари и са в пряг досег с болните от коронавирус, а заплатите им, благодарение на българското правителство, са унизителни. Затова аз реших лично да даря 100 000 лева за допълнителлни възнаграждения за медицинските сестри и санитарите в "Александровска", които се грижат за болните от коронавирус". Това обяви шоуменът и кандидат-политик Слави Трифонов в официално обръщение до обществеността чрез собствената си телевизия 7/8 и чрез Facebook страницата си.

"Това правя аз, но не съм само аз, а ние. Казвайки ние, се сещам за капачките за кувьози, пари за "Българската Коледа" и за други благотворителни акции, които ви облъчват от различни медии и давате пари непрекъснато, уважаеми сънародници. Има обаче една друга група хора, които стоят настрани от всичко това. Те получават големи заплати от нашите пари, получават огромни субсидии - от нашите пари. те непрекъснато измислят рестрикции за нас - техните работодатели. Работят само три пъти седмично за тези пари и сега е времето да покажат, че са част от нас. Затова призовавам българските депутати, министри от правителството, както и българския президент, да дарят парите от заплатите си в тази криза за конкретни мерки за справяне със заразата от коронавирус. Както и субсидиите. Българските партии държат парите си на влог. Ето сега е време да ги използват "на ползу роду". Хайде сега да видим както могат българските политици!", апелира Трифонов.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 248 гласа.

Свързани новини