Отидете към основна версия

2 702 47

Радан Кънев: Защо стисната Австрия дава за бизнеса повече от Бойко Борисов

  • мерки коронавирус-
  • коронавирус-
  • бойко борисов-
  • радан кънев

Обаче правителството на Курц знае, че трябва да спаси нацията. И че това струва пари. И че целта си струва и парите, и дълг, и дефицит

Снимка: Фейсбук

БВП на Австрия е около 7 пъти по-висок от българския, а нa глава от населението - около 5 пъти. Това коментира в профила си във "Фейсбук" европейският депутат Радан Къннев.

Австрия е страна, управлявана от коалиция с доминираща дясна партия. Австрия е пословично "стисната" държава, която много държи на нисък бюджетен дефицит и обичайно "пази мазнинката" на публичните си финанси.

Дори беше обещала "Зелена сделка" с балансиран бюджет, което се счита за невъзможно усилие. Днес обаче правителството на Курц знае, че трябва да спаси нацията. И че това струва пари. И че целта си струва и парите, и дълг, и дефицит.

"От тази сума девет милиарда ще бъдат насочени към гаранции и обезпечаване на заеми, 10 милиарда за отсрочване на данъци и 15 милиарда за спешна помощ, която ще бъде изплащана в “случаи на затруднения”."

За българската икономика, това би означавало приблизително 3.5 милиарда лв. отсрочване на данъци, 3 милиарда лв. заемни гаранции и близо 5 милиарда лв. за спешна помощ.

Ако ни управляваше дясно правителство, загрижено за бъдещето на нацията, финансовата стабилност и просперитет.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.

Свързани новини