Отидете към основна версия

1 863 72

Посланикът на САЩ: Българската здравна система се справя добре с COVID-19

  • херо мустафа-
  • коронавирус-
  • сащ-
  • посланик

Впечатлени сме от спокойствието и професионализма на лидерите в здравеопазването, заяви н.пр Херо Мустафа

Снимка: БГНЕС

Американският посланик у нас н.пр. Херо Мустафа изказа подкрепа към българската държава в борбата с Коронавируса. По време на виртуална среща във „Фейсбук“ с американските граждани в България, тя отбеляза, че тази битка е обща и оцени като ефективни взетите мерки в страната.

„Българската здравна система се справя добре със случаите COVID-19 и мерките, които са взети за подготовка и предотвратяване на разпространението са ефективни“, подчерта посланикът. Тя отбеляза, че броят на заразените у нас расте, но не в геометрична прогресия, както е в други страни.

„Също така ние сме много впечатлени от спокойствието и професионализма на лидерите в здравеопазването тук, включително генерал Мутафчийски от Военномедицинска академия. Екипната работа и взаимодействието между ВМА и Министерството на здравеопазването е отлична. Така виждаме ситуацията тук в София“, заяви още н.пр. Херо Мустафа.

Тя благодари и на тези, които са на първа линия – полицаи, доктори, медицински сестри: „Те са герои!“.

Ако всички работим заедно, можем да преминем през това, категорична беше Мустафа: „Знам, че тези извънредни мерки са голямо предизвикателство, особено за онези, които трябва да учат вкъщи и да се опитат да общуват през интернет, но тези мерки са въведени, за да спрат разпространението на вируса и да ни предпазят. Това ще стане само ако продължим да действаме изпреварващо“.

Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 11 гласа.

Свързани новини