Отидете към основна версия

3 625 33

Първа жертва с коронавирус на американски самолетоносач

  • теодор рузвелт-
  • сащ-
  • жертва-
  • коронавирус-
  • самолетоносач-
  • флот

Смъртта му е в резултат на усложнения от коронавирус

Снимка: БГНЕС/ EPA

Първа жертва с коронавирус регистрираха на борда на самолетоносача „Теодор Рузвелт“. Най-малко 585 моряци от плавателния съд са дали положителни проби за COVID-19, предаде Нова телевизия.

По-рано капитанът на самолетоносача предизвика скандал, след като написа писмо до командирите си. То попадна и в медиите в САЩ, което не се хареса на командването на флота и президента Доналд Тръмп. Капитан Брет Кроужър написа в писмото, че "САЩ не е във война и няма смисъл да умират моряци".

По-късно той беше уволнен, като видеоклип показа как над 4000 души екипаж на "Теодор Рузвелт" скандират неговото име. Малко след уволнението му, капитанът беше диагностициран с коронавирус. Временно заемащият поста командир на флота Томас Модли се видя принуден да напусне, след силен обществен натиск.

Модли беше критикуван, че се е присмял на капитан Кроужър и неговите притеснения за здравето на екипажа. Повече от 4000 души бяха свалени от "Теодор Рузвелт" на остров Гуам в Тихия океан. Починалият моряк е бил приет в интензивното отделение на болница в Гуам миналата седмица. Смъртта му е в резултат на усложнения от коронавирус, казаха от флота на САЩ. Досега общо 900 моряци на САЩ са диагностицирани с коронавирус. Това е първият смъртен случай.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 11 гласа.

Свързани новини