Отидете към основна версия

2 942 17

Китай отново подкрепи мощно СЗО

  • китай-
  • световна здравна организация-
  • ухан-
  • пандемия-
  • ковид-19-
  • коронавирус

Пекин дава положителна оценка на ръководната роля на организацията в борбата с вируса

Снимка: Shutterstock

Наскоро Г-77 и Китай публикуваха изявление, в което приветстват ръководната роля на Световната здравна организация (СЗО) в усилията за овладяването на епидемията от новия коронавирус. На 21 април в Пекин говорителят на Министерството на външните работи на Китай Гън Шуан заяви, че това показва общата позиция и изискване на развиващите се държави, предава Радио Китай

Той каза, че Г-77 и Китай са важен международен механизъм за координация между развиващите се държави. На фона на разрастващата се епидемия от новия коронавирус Г-77 и Китай публикуваха изявление, в което дават положителна оценка на ръководната роля на организацията в борбата с вируса, начело с генералния директор на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус.

В същото време призовават международната общност да засили подкрепата към развиващите се страни. Всичко това има положителен смисъл и стимулира съвместните усилия за справянето с епидемията.

Гън Шуан заяви, че освен Г-77 и Китай, напоследък Франция, Германия, Великобритания, Канада и Япония, както и ООН, ЕС и други международни организации, са заявили, че ще подкрепят важната роля на СЗО в борбата с епидемията от новия коронавирус и ускореното изграждане на глобалната система за общественото здравеопазване.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 9 гласа.

Свързани новини