Отидете към основна версия

3 471 6

Маските няма да са задължителни в Швейцария

  • швейцария-
  • маски-
  • мерки-
  • коронавирус-
  • тичино

Здрави хора няма нужда да носят маски на обществени места

Снимка: БГНЕС/ EPA

Швейцария няма да налага на гражданите си да носят задължително предпазни маски, когато следващата седмица започне да облекчава ограниченията заради коронавируса, обяви правителството, цитирано от "Ройтерс".

Здрави хора няма нужда да носят маски на обществени места, правилата за спазване на дистанция и миене на ръцете си остават най-добрата предпазна мярка. Все пак в някои сфери вероятно ще са необходими маски и на търговците на дребно в течение на две седмици ще се доставят по един милион маски на ден, отбелязаха властите.

Правителството напомни указанията си към жителите, особено болните, да си стоят у дома, за да се предотврати разпространяване на заразата. От 27 април Швейцария вдига някои ограничения, започвайки с отварянето на фризьорските салони и салоните за красота. В граничещия с Италия кантон Тичино обаче ограниченията върху бизнеса ще се запазят до 3 май.

Тичино е най-засегнатият коронавируса район в страната с една пета от смъртните случаи и 11 процента от заразените. По данни на специализирания сайт Worldometers към този момент в Швейцария са регистрирани 28 268 случая на COVID-19. Жертвите в страната са 1509, а 19 900 пациенти са се възстановили от болестта.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини