Отидете към основна версия

72 914 205

Румен Петков: Престъплението, което извършва Мутафчийски, е равнимо с Чернобил (ВИДЕО)

  • румен петков-
  • венцислав мутафчийски-
  • тестове-
  • pcr тестове-
  • абв

Един от най-големите провали в борбата с коронавируса в България има своя носител и това е г-н Мутафчийски, обвини началника на Оперативния щаб председателят на АБВ

Снимка: БГНЕС

Един от най-големите провали в борбата с коронавируса в България има своя носител и това е г-н Мутафчийски, ръководител на Националния щаб. Това заяви председателят на АБВ Румен Петков в свое видеоизявление, публикувано на официалната партийна страница във Facebook.

"Световната здравна организация и нашите вирусолози ежедневно настояват с простото послание: "Тестове, тестове, тестове". От сформирането на щаба допреди две седмици г-н Мутафчийски постоянно обясняваше, че не е назрял моментът за тестовете, че не трябва да се тестваме. В същото това време съседна Турция направи 650 000 теста, Германия направи близо 2 млн., Италия - 1.5 млн., Испания - близо милион. Ние не тестваме, защото Мутафчийски казва, че не е дошъл моментът. Имаме сериозен ръст, плашим нашите граждани, налагаме брутални ограничителни мерки, без да тестваме", посочва Петков.

"И когато Мутафчийски най-после разбра, че престъплението, което извършва, е равнимо с престъплението по време на Чернобил и проумя, че ще се намери прокурор, който ще му потърси сметка, и обяви минаване към всенародно тестване, тази сутрин явлението Кантарджиев обяви, че при всенародното тестване сме постигнали 27 000 теста. Това не са 27 000 граждани, защото имаме много граждани, които са тествани по два пъти, има един гражданин, който е тестван повече от 20 пъти. Но 27 000 теста за България са прекалено малко и това престъпление се дължи на Мутафчийски. На ход е прокурорът", възмутен е Румен Петков.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 158 гласа.

Свързани новини