Отидете към основна версия

3 265 39

КТ "Подкрепа": Скъпи капиталисти, не можете да ядете пари

  • подкрепа-
  • коронавирус-
  • мерки

Не е тежка ситуацията с безработицата, но не е и лека

Не е тежка ситуацията с безработицата, но не е и лека. Това заяви пред БНТ президентът на КТ Подкрепа Димитър Манолов. Според него се нормализира първоначалният наплив към бюрата по труда. Наблюденията на КТ "Подкрепа" са, че голяма част от регистрираните безработни са българи, завърнали се от чужбина.

Манолов е скептичен, че мярката за българска продукция в магазините ще бъде ефективна, най-малкото защото тя е временна. Затова той призова родните производители да се сдружават.

Мярката 60/40 дава не лоши резултати, категоричен бе президентът на КТ "Подкрепа". Манолов предупреди, че работодателят не може да задължи работника да ползва неплатен отпуск. Има нарушения и с платените отпуски от страна на работодателя. Той е скептичен за мярката да се отпускат безлихвени кредити за потребителите.

А иначе синдикалистът е доволен, че кризата е изяснила необходимостта и важността на работната сила. Колкото и коли да има един бизнесмен, без хората не може, по думите му. Скъпи капиталисти, не можете да ядете пари, трябват ви хора, обърна се Димитър Манолов към бизнеса и изтъкна, че трябва да си научим урока. Не може да се живее за единия търбух, смята още президентът на КТ "Подкрепа".

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 12 гласа.

Свързани новини