Отидете към основна версия

2 890 19

Ген.Мутафчийски за д-р Иванова: Отиде си достоен медик

  • коронавирус-
  • смърт-
  • д-р илияна иванова-
  • сливен

Председателят на Националния оперативен щаб и началник на ВМА изрази съболезнованията си към близките на първия починал медик от Covid-19 в страната

Снимка: Фейсбук

Председателят на Националния оперативен щаб (НОЩ) и началник на ВМА проф. д-р Венцислав Мутафчийски изрази съболезнованията си към близките на д-р Илияна Иванова - първият починал медик от Covid-19 в страната, предаде БНР.

Това той направи през фейсбук страницата на Военномедицинска академия.

Отиде си един достоен български лекар, останал на висотата на нашата професия, пише в посланието на проф. Мутафчийски. Председателят на щаба е отбелязал, че д-р Иванова е лекар, който до последно е изпълнявал своя професионален и морален дълг, грижейки се за своите пациенти, но е загубила битката за собствения си живот.

Изказвам своите дълбоки съболезнования на семейството и близките на д-р Иванова, част от екипа на Инфекциозното отделение на МБАЛ-Сливен, отбелязва ген. Мутафчийски.

Лекарите от областната болница в Сливен почетоха с аплодисменти паметта на д-р Илияна Иванова, която стана първия български медик, починал от коронавирус.

Д-р Иванова работеше в Инфекциозното отделение на болницата в града и лекуваше пациенти с Covid-19.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.

Свързани новини