Отидете към основна версия

9 660 214

Борисов: Щабът не е разформирован

  • коронавирус-
  • премиер-
  • бойко борисов

Всяко нещо се обсъжда по няколко пъти, увери премиерът

Националният оперативен щаб работи на пълни обороти и не е разформирован, заяви премиерът Бойко Борисов по повод промяната в сутрешните брифинги.

Всяка сутрин Щабът се среща с мен, всяко нещо се обсъжда по няколко пъти, докато се постигне консенсус и тогава министърът на здравеопазването пуска заповед, обясни Борисов.

"Щабът е доста голям. Част от щаба всяка сутрин се явява в лицето на нейния председател, информират и задават въпроси. Забележете всяка сутрин в 7 ч. щабът първо се среща с мен. Всяко нещо се обсъжда по стотици пъти, докато не се намери пълен консенсус", заяви Борисов. По думите му обаче хората са се преуморени и имат и друга работа – например планови операции, каза още премиерът. Умолявам ви това да го прекратите и по друг начин да се работи, добави Борисов.

Без заплащане всеки ден в 00.00 и 7.00 ч. Мутафчийски ми докладва за случаите, докато някои толупи спят до обяд и пишат постове. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на брифинг в Министерски съвет.

"Предишния ден просто хората се преумориха. Имат и операции планови, те работят и друга работа. Умоляваха ме е точната дума. Пазя си от ген. Мутафчийски смс-а. Нещо повече моята опозиция, ако мога така да я нарека, в парламента ми обясняваха колко лош е щаба и колко лошо е да има брифинги, а вчера докато течеше брифинга с Арнаудова и доцента, ние с Мутафчийски бяхме горе. Работихме до 10.30 след това. Какво работихме ли?

Сега днес правим съвещание на правителството със Щаба. С него като седнем двамата по няколко часа си опонираме как и по какъв начин да пуснем парковете. Как и по какъв начин да пуснем планините. Всеки ден, вечер 00.00 ми дава колко са заразените и починалите, сутрин в 7.00 сме тук. Без събота, без неделя, без заплащане, докато някои толупи спят до обяд и после ми пишат постове и ми задават и въпроси. Нахалници. Без заплащане го правим. Без заплата го правим. Без събота, без неделя", подчерта министър-председателят.

"Един от най-добрите ми приятели да напише заглавие: "Убиха генерала. Защо не му благодариха?" За какво да му благодаря, нищо не е различно от вчера. Щабът работи на пълни обороти. Днес очаквам шофьорските изпити и кормувания. Горанов натиска всеки ден да отпускаме. Видяхте вчера Франция отиде на юли извънредното положение. Никаква светлина няма. Поне техните ментори да погледнат това, което става в Русия. Премиери, министри, близо 10 хил. рекорди на ден. Хората изнемогват, парад отмениха. По време на Втората световна война не са отменяли. Вчера като прочетох му се обаждам, викам: "Жив ли си, колега?", посочи още министър-.председателят.

"Че лъжат, че мамят, това е безспорно, но тази лъжа. "Убиха генерала", ние седим горе и правим сметка за днес", коментира още Бойко Борисов.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 50 гласа.

Свързани новини