Отидете към основна версия

5 391 24

Путин: И най-малката грешка може да коства живота на хората

  • русия-
  • коронавирус-
  • владимир путин-
  • грешка-
  • болест

Всяко невнимание може да доведе до провал

Снимка: БГНЕС/ EPA

Най-малката грешка може да коства сигурността, живота и здравето на хората. Това е казал руският президент Владимир Путин на фона на коронавирусната пандемия в страната, предаде "Российская газета".

Губернаторите на 85-те региона от Руската федерация се очаква да разработят в близките дни планове за действия с цел поетапно вдигане на карантинните ограничения, пише вестникът в материал за съвещанието на държавното ръководство с властите по места за коронавирусната криза.

"Всяко невнимание или прибързана стъпка може да доведат до провал. Най-малката грешка може да коства сигурността, живота, здравето на хората у нас", е предупредил президентът Владимир Путин. Здравният министър Михаил Мурашко припомнил, че в страната има 165 000 заразени с коронавирус, а близо 80 000 с потвърдена или предполагаема диагноза са на лечение в болници.

За пациенти с COVID-19 са подготвени 126 000 болнични легла - 36 на сто от общия им брой, затова не се предвиждат проблеми с хоспитализацията, добавил министърът. Командващият федералната служба Росгвардия Виктор Золотов докладвал на Путин при лична среща, че над 20 000 военнослужещи от бившите вътрешни войски съдействат всекидневно на властите в поддържането на противовирусния режим.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 18 гласа.

Свързани новини