Отидете към основна версия

5 810 33

COVID-19 – най-засегнато в Доспатско е село Барутин

  • доспат-
  • сърница-
  • барутин-
  • заразени

16 заразени работници от завода за играчки в Доспат са от селото

С 51 положителни проби Община Доспат се превърна в най-скорошното голямо огнище на коронавирус инфекцията в България. До късно снощи представители на РЗИ Смолян са правили тестове на контактните лица в града. Днес ще продължат изследванията за коронавирус в селата от общината, предаде БНТ.

Най-засегнатото място в Община Доспат е село Барутин, където има 16 заразени работници от завода за играчки в Доспат. Предприятието остава затворено.

В града няма въведени КПП-та, но със заповед на кмета носенето на маски на открито и закрито става задължително, забраняват се и събиранията на повече от двама души. На този етап няма промени в автобусния транспорт между населените места.

"Мисля, че тези мерки, които кризисният щаб взе вчера на свое извънредно заседание, са достатъчни на този етап и това ще даде своите резултати, защото всички мерки са насочени към ограничаване на социалните контакти с хората, локализиране на заразата, карантиниране на болните и не мисля, че трябва да се взимат по-твърди мерки", заяви пред БНТ председателят на общинския кризисен щаб в Доспат Красимир Горов.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.

Свързани новини