Отидете към основна версия

11 119 21

Продадоха огромен остров на безценица

  • ирландия-
  • остров-
  • продажба

Цената на сделката е 6.3 млн. USD

Частен остров с 3 плажа и 7 къщи, разположени сред дива природа, беше продаден в Ирландия. Цената на сделката е 6.3 млн. USD. Купувачът, който е от Европа, остава анонимен. Знае се само, че не е посетил мястото преди да го купи. Преговорите по сделката са се водели чрез WhatsApp. Брокерите все повече разчитат на виртуални огледи, поради създалата се епидемиологична обстановка в света, но малко продажби са били толкова сложни, колкото тази. „Сделката подчертава тенденцията да се инвестира в имоти, разположени в по-отдалечени места”, казва Алекс Роминсън от консултантската компания Knight Frank, участвала в продажбата.

Островът е с големина малко над половин кв. км. Предлага красиви зелени пейзажи, основна къща и няколко за гости с изглед към Атлантическия океан.

Новият собственик вече разполага с пристан за кораби и лодки, хеликоптерна площадка, фитнес зала и тенис корт. Има собствена система за електричество, вода и канализация.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.

Свързани новини

  • Пандемията подмина този пазар

    С едва 0.54% са поскъпнали цените на жилищата в Ирландия през второто тримесечие на текущата година спрямо същия период на миналата. Основната причина ...
    29.09.2020
    2 372
    1
  • Google се отказа от ключова сделка

    Alphabet Google се отказа от плановете си да наеме офис от 18 766 кв.м, в който трябваше да настани 2000 свои служители. Ако сделката се беше реализир ...
    08.09.2020
    2 699
    0