Отидете към основна версия

2 668 13

Украйна регистрира огромен брой заразени с COVID-19

  • украйна-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • заразени

41 пациенти с коронавирус са починали в страната през последното денонощие

Снимка: БГНЕС/ EPA

Украйна регистрира пореден рекорд на новите случаи на коронавирус за едно денонощие, предаде „Ройтерс”, позовавайки се на украинските здравни власти.

2481 души са дали положителна пробра през изминалите 24 часа. Предишният рекорд от 2438 случая бе поставен едва вчера. Общият брой на регистрираните заразени в Украйна е 116 978. 41 пациенти с коронавирус са починали в страната през последното денонощие. Смъртните случаи в Украйна вече са общо 2492.

По-рано тази седмица украинските власти забраниха влизането на повечето чужденци в страната до 28 септември и удължиха действието на мерките срещу коронавируса до края на октомври, за да бъде овладян ръстът на заразените в последно време.

Във Франция също се забелязва тревожна тенденция. През последното денонощие в страната са потвърдени 7379 нови случая на COVID-19. За последно толкова висока цифра беше регистрирана в края на месец март (7578) в пика на разпространението на вируса. Близо 1500 нови заразени с коронавируса са били регистрирани през последното денонощие в Германия. В световен мащаб има близо 25 милиона потвърдени случая на заразяване.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.

Свързани новини